NieuwsWij zoeken nog vrijwilligers die regelmatig ons willen helpen met diverse activiteiten en het opzetten van nieuwe activiteiten in de speeltuin en in het gebouw.
Heeft u een paar uurtjes vrij en u wilt dit een invulling geven? Kom dan eens langs en vraag naar de mogelijkheden. Wij zien u graag.
Het Bestuur 


________________________________________________________________________

De Ark heeft aan de binnenkant een make over gekregen, mede door inzet van een paar vrijwilligers ziet het er allemaal weer fris uit.
Dit is mogelijk gemaakt dankzij Witteveen en Bos die de verf en andere materialen heeft gesponsord.
De Vrijwilligers Centrale Deventer afdeling MBO zorgde voor het contact met de verschillende bedrijven.
Jansen de Jong heeft een paar dingen voor hun rekening genomen wat betreft het isoleren en andere werkzaamheden aan het gebouw.
Scholieren van het Stormink helpen ook mee aan diverse projecten binnen de speeltuin maar ook voornamelijk buiten. Het schilderen van de toestellen en het onderhouden van het groen.

Ook hebben we subsidie gekregen van de gemeente Deventer en het Oranje Fonds.

Wij zijn ook heel erg blij met de hulp die we van verschillende kanten hebben gekregen om van de speeltuin weer een mooi en leuk gebouw te maken. 

________________________________________________________________________Soms worden sprookjes waar.

Dat overkwam speeltuin rivierenwijk. Het gebouw genoemd de Ark was nodig aan een opknap beurt toe. Dank zij bemiddeling van de Vrijwilligers Centrale Deventer afdeling MBO wat staat voor Maatschappelijk betrokken ondernemen kwamen we in contact met Witteveen en Bos in Deventer.

Door hun bijdrage is een sprookje waarheid geworden. In het overleg wat volgde met Witteveen en Bos en Jansen de Jong, zou Witteveen en Bos met een 40 tal werknemers bij ons komen klussen. Het gebouw aan de binnen kant moest nodig geschilderd worden dus kwamen we overeen om dit te gaan doen.

Ook zouden ze de speeltuin een bedrag schenken voor de onkosten die dat met zich mee nam. Dank zij het overleg waarbij ook Jansen de Jong bij betrokken was is er een heuse metamorfose gebeurt in de Ark.

Met een paar vrijwilligers van de speeltuin en wat vrijwilligers van het seniorencafé is het voorwerk gedaan. En op 12 april kwamen 24 vrijwilligers van Witteveen en Bos het afmaken. Het werd een geweldige dag met heel veel werk wat is gerealiseerd en zelfs voor wat extra werk was er tijd.
Teambilding ja dat was er zeker, gezelligheid, ja dat was er ook, en aan het eind van de dag even een drankje voor de dorst en een goede maaltijd van het Seniorencafé maakte het geheel af. Voor Witteveen en Bos was deze dag een leer moment dat een personeelsuitje en maatschappelijk betrokken ondernemen heel goed samen kan gaan.
Ook voor het nieuwe bestuur van de speeltuin was dit een leermoment. Ook zij werden met een paar vrijwilligers een team. Die waren er elke dag en keken niet op een uurtje meer of minder.

Organisaties zoals de speeltuin kunnen niet meer zonder bedrijven die hun helpen om projecten te realiseren. Want zonder hun steun was dit niet gerealiseerd. Laat dit voorbeeld u inspireren, om ook maatschappelijk betrokken te ondernemen. Uw steun is hard nodig.Namens alle wijkbewoners en de mensen van de speeltuin nogmaals bedankt.